Internetlänkar - Startsida med 2 klick till alltStartsida
Barn & föräldrar
Bil & motor
Bloggar
Dejting
Ekonomi
E-vykort
Hus & Hem
Hälsa
Internet & Dator
Jobb
Köp & Sälj
Mat & dryck
Mobil
Mp3 & Musik
Nyhetsportaler
Nöje
Onlinespel
Organisationer
Poker
Resa & Turism
Shopping
Sport & spel
Student
Väder
Webbdesign

Bildgalleri
Tipsa en vän!
Nyhetsbrev
Sitemap

Alla veckor under 2006 här »»"Facebook är efter Myspace den 2:a största communityn i världen och en av världens mest besökta hemsidor."

# Uppdatering "Facebook är idag världens största community och
hade hösten 2008 fler än 100 miljoner aktiva medlemmar"
## Artikeln uppdateras med jämna mellanrum


   

Tidigare veckor 2007


Hem
1: Skistar.se
2: Tv-links.co.uk
3: Ratsit.se
4: Fotosidan.se
5: Åre 2007 .com
6: Wikipedia.se
7: Second Life
8: Resdagboken
9: Hemnet.se
10: Feber.se
11: Tradera.com
12: Golf.se
13: Lunarstorm.se
14: Ticnet.se
15: Kamrat.com
16: Däckonline.se
17: Familjeliv.se
18: VM i ishockey 2007
19: Autopower.se
20: Birthday.se
21: Netonnet.se
22: SF Bio
23: Hultsfredsfestivalen
24: Arla.se
25: LanGo Språkresor
26: Facebook
27: Wimbledon
28: Zoonen
29: Bemz
30: TailorStore
31: E-kontakt
32: Utsidan
33: Lovefilm
34: Fotbollskanalen.se
35: Friidrotts-VM 2007
36: MySpace
37: Idol 2007
38: ANA - billiga sängar
39: Hockeyligan.se
40: Vägverket
41: Nobelpriset
42: Coolstuff.se
43: Bilddagboken
44: Tjuvlyssnat
45: Digg.com
46: Unga Fakta
47: KVD Bilauktioner
48: IMDb- Internet Movie Database
49: Vendolin
50: Alltombarn.se
51: Vulkan
52: The Onion

2009 »»
2008 »»
2007 »»
2006 »»Annonser
Budson.se - Allt från 1 kr, nedräkningen börjar nu!

Hur mycket är bilen värd? Köpa, sälja eller endast nyfiken. Fordonsvärderingen ger dig svaret.

Gå ner i vikt?

KarriärGuiden.se - Sveriges jobbsite!

Låna 2000 Kr via SMS. Besked direkt.
Surfa på facebook med mobilt bredband från tre

Har du ingen hemtelefon? Vill du ha billigt bredband?
Med tre´s mobila bredband kan du surfa från var som helst.
Upp till 7,2 Mbit/s för 199kr månaden!!!
Längst ner på denna sidan finns testet: Hur väl kan du ditt Facebook?

Facebook - internationell snabbväxande community

Jag har under året i stort sett idel presenterat svenska sajter som veckans sajt. Men nu är det dags för en internationell snabbväxare - facebook.com.

Annons
Facebook
är en community där du kan kommunicera och skriva till dina vänner över hela världen. Har du vänner från andra länder är facebook.com ett perfekt sett att hålla kontakten. Dessutom är facebook en så stor community att chansen är stor att dina vänner redan finns på sidan.

Även om Facebok från början startades i USA så är sajten stor i Sverige. Konstigt vore det annars när Facebook är en av världens 20 mest besökta hemsidor.

, där du registrerar dig gratis, får du en egen sida med flera intressanta funktioner. Du kan skapa och ladda upp hur många foton och fotoalbum som du vill. Du och dina vänner kan också markera (tagga) varandras foton, så att du hela tiden är up to date med dina vänners album. Du kan även skriva lite om varje foto och om du är ute och reser så går det även att ladda upp foton från din mobil.

News feed, bästa funktionen på Facebook

Den bästa funktionen på communityn är dock Facebook´s news feed. Det ger dig möjlighet att se vad dina vänner gjorde sist de var inloggade på facebook.com. Det kan vara allt ifrån att de har skrivit i någons gästbok, till att de har skaffat ett nytt plug-in eller laddat upp foton.

Det finns massor av olika plug-ins som är skrivna av användare själva och som är gratis att använda. Vad sägs om en världskarta där du kan uppdatera dina vänner på i vilka länder du varit eller bott i, ett plug-in för att visa på vilket humör du är på eller ett annat för att utmana dina vänner på en digital version av sten, sax eller påse.

Du kan såklart även skicka privata meddelanden, delta i olika nätverksgrupper eller lägga ut delar av din kalender på Facebook.

Det finns tusentals olika nätverksgrupper på Facebook. Medlemmarna bildar grupper för de som har gått i en viss grund-, gymnasie- eller högskola. Andra bildar ett nätverk för de som gillar ett visst ämnesområde till exempel Wardrobe girls som är en grupp för de som är intresserade av mode och design. I dessa facebookgrupper kan medlemmarna diskutera med och träffa likasinnade.

Hundratusentals svenskar finns på Facebook - men vi ligger långt efter Norge

24 augusti 2007 fanns det 132.635 svenskar registerarde på nätverket "Sweden" i Facebook. Sett till grannlandet Norge är Facebook fortfarande ganska litet i Sverige. I Norge, som har betydligt färre invånare än Sverige finns fler än 320 000 användare i nätverket "Norway". Detta trots att communityn bara varit öppen för allmänheten sedan 11 september 2006.

Enligt MediaGuardian.co.uk som hänvisar till siffror från ComScore så ökade antalet medlemmar i Storbritannien från 500 000 i oktober 2006 till 3.5 miljoner i maj 2007. Då får du en uppfattning om hur snabbt Facebook växer just nu. I ljuset av det här kan man tänka sig att Facebook kommer växa ordentligt i Sverige inom de närmsta månaderna och påföljande åren.

Användarvillkor

Som alla sajter har Facebook användarvillkor. Enligt nuvarande villkor (9 mars 2009) innebär bland annat att Facebook har laglig rätt att använda uppladdade bilder i tex ett kommersiellt syfte. Användarvillkoren kan såklar ändras med tiden. För inte så länge sen skrev facebook in att de hade rättigheter till bilderna även om en medlem går ur facebook. Efter ett stort uppror bland sajtens medlemmar tog det villkoret bort. Användarvillkoren kan således kommat att ändra när som helst och det är du som medlem själv ska uppdatera dig om ändrade villkor.

Artiklar om några andra communitys

Vill du läsa mer om andra communitys? Läs i så fall vad jag skrivit om lunarstorm.se, Resdagboken, Second Life, kamrat.com, efterfesten.com och familjeliv.se.


Fakta om Facebook

· Facebook är efter Myspace den 2:a största communityn i världen och en av världens mest besökta hemsidor.
· Facebook startades i februari 2004, av Harvard studenten Mark Zuckerberg och har såleds växt explosionsartat sedan dess.
· Facebook har omgärdats av försäljningsrykten. Bland annat ska VIacom, Google och Yahoo har bjudit på communityn enligt Wikipedia.
· I Juli 2007 hade Facebook över 34 miljoner aktiva medlemmar.
· När Facebook startades var sajten bara öppen för Harvard-studenter, men i takt med att populäriteten ökade blev den tillgängligt för Ivy League skolor, och därefter de flesta övriga amerikanska och även en del kanadensiska universitet och högskolor.
· Sedan 11 september 2006 är Facebook tillgängligt för alla med en e-mailadress. Du måste dock vara 13 år eller äldre och användare som är 18 år eller yngre måste gå i grundskola, gymnasium, högskola etc för att bli medlem på Facebook.

Källa:
Wikipedia och Facebook.

Funktioner i punktform

· Fotoalbum. Du uppdateras automatisk när dina vänner lägger upp foton. Man kan skriva vem som är på foto så kommer det en notis att personen är med på ett foto. Den berörda personenkan såklart ta bort den taggningen - som det kallas.

· Du kan gå med i olika intressegrupper och samtal med folk som har samma intresse som dig. Om du t ex är extra intresserad av 70-tals mode kan du starta en grupp om det eller gå med i en som redan finns om det finns någon.

· Du uppdateras på hela tiden med vad dina vänner gör om du är intresserad av det. Det här sker genom funktionen newsfeed.

· Facebook gästbok

· Super-wall, typ som en gästbok fast här kan dela med dig av t ex youtube-videoklipp med mera.

· Annonstorg där du kan köpa och sälja saker.

· Inboxen. Vanlig mailbox där du kan ta emot och skicka meddelande till dina vänner.

· Plug-ins. Olika tekniska lösningar som möjliggör ökad interaktion med dina vänner.

Trött på alla mail från Facebook?

Facebook har förinställd så att de skickar notiser till din e-mail så fort någon av dina vänner gör något på sajten. Det innebär exempelvis att du kommer få mail när någon lägger till dig som vän, skriver i din gästbok, bjuder in dig till att delta i en grupp eller använda ett nytt plug-in osv.

Är du trött på alla dessa mail stoppar du dem så här. På ditt konto gå till:

>account >notifications

Kryssa bort alla markerade rutor. Klart :)


Registrera dig hos Facebook idag!Några artiklar om Facebook och ett kortare utdrag "citat" från artikeln

Det har skrivits mängder av artiklar om Facebook och dessa är bara ett fåtal som är länkade nedan. Citaten eller utragen är refererade från respektive artikels ingress. Klicka på länken för att läsa hela artikeln.

· Facebook - Farligt för karriären
"Dunkande huvudvärk och dyr barnota efter en kväll på krogen. Men den värsta baksmällan väntar på Facebook. Där har hundratals nätkompisar redan sett dina fylleeskapader på bild. – Det kan få otäcka följder, säger Kenth Karlsson, karriärcoach på Unionen."

· Facebook ger sig efter medlemsuppror
"En ändrad mening i den populära sajten Facebooks användarvillkor ledde till ett ramaskri från tiotusentals medlemmar. Nu ändrar Facebook tillbaka till ursprungstexten igen."

· Stor kritik mot amnings-censur på Facebook
"Gruppen "Hey, Facebook, breastfeeding is not obscene!" har idag nära 100.000 medlemmar. De tänker inte tolerera att bilder på ammande barn censureras på sajten."

· Facebook Hämmar utvecklingen
"Socialt nätverkande, umgänge via nätet, riskerar att leda till att unga stannar i evig barndom. Att hänga på Facebook och Twitter i stället för på lekplatsen eller vid korvmojen förstör förmågan att hålla koncentration."

· Klagade över jobbet på Facebook – fick sparken
"En brittisk tonåring har fått sparken efter att ha klagat över sitt tråkiga jobb på Facebook."

· Döde pojkvänner kvar på Facebook
"Facebook har blivit en kyrkogård där döda lever – mot de anhörigas vilja. – I tre veckor har jag försökt få Facebooks ad­ministratörer att få bort min döde pojkväns sida. Ingenting händer, säger Sunniva Geertinger."

· Facebook for dummies
"12 frågor du inte vågat ställa om Facebook"

· Facebook till börsen
"Vilket är det enda företag som skrämmer internetjättarna? Facebook. Grundaren Mark Zuckerberg som tackat nej till alla uppköpsbud på miljardsummor har ett annat mål för sitt bolag - börsnotering."

· Företag i framkant finns på Facebook
"Hur ser framtiden för communityt Facebook ut? Är det en tillfällig hajp eller en plattform för vårt sociala liv på nätet även i framtiden?"

· Facebook tar upp kampen om svenska nätanvändare
"Länge har Lunarstorm, Playahead och några andra dominerat på den svenska communityfronten. Det kan vara på väg att ändras. Amerikanska jättar som Facebook och Myspace växer snabbt i landet."

· ”Facebook-användare mer välutbildade”
"Användare av nätverkssajten Facebook pluggar vidare på högskolan, Myspace-användarna slutar efter gymnasiet och börjar jobba. Det visar en amerikansk studie från Berkeley."


Hur väl kan du ditt Facebook?

Vem grundade Facebook?
Tom Anderson
Steve Jobs
Mark Zuckerberg

Vilket år startades Facebook?
2004
1999
2002

Vad är Red Bull Roshambull plug-in?
Dagens drinktips
Party-quiz
Sten-sax-påse tävling

Hur mycket kostar det att ge bort gåvan "En pint öl" på Facebook?
$2
$0.5
$1

Kan man ge bort gratis gåvor på Facebook?
Ja
Nej

På Facebook finns det något som kallas för pokes. Vad innebär det?
En virtuell knuff för att få någons uppmärksamhet
En virtuell inbjudan till en grupp
En inbjudan att bli vänner på Facebook

Facebook har alltid varit tillgängligt för allmänheten?
Ja
Nej

Facebook startades i?
England
USA
Irland
Canada

Facebook funktion "the wall" är?
En klagomur
En nyhetsuppdatering
En Gästbok

Vilket är det största nätverket på Facebook?
London, UK
Super Bowl Fans
I´m from India
Se vilka av dina vänner som redan finns på Facebook! Du kan bara se länken om du redan är medlem. Är du inte medlem blir du det enkelt här!

Fler roliga test av Internetlänkar!
URL-test 1 (Logiskt tänkande)
URL-test 2 (Logiskt tänkande)
URL-test 3 (Reklamslogans)
URL-test 4 (Julsånger)
URL-test 5 (kommer snart - logiskt tänkande i kombination med kluriga frågor)


Artikeln om Facebook är skriven av: Jimmy Höög
© Copyright 2007 Internetlänkar. Mail: internetlankar @ gmail .com
Med reservation för felskrivningar. Ps... Facebook.com finns inte på adressen facebook.se

Den här artikeln uppdateras med jämna mellanrum.