Startsida
Barn & föräldrar
Bil & motor
Bloggar
Dejting
Ekonomi
E-vykort
Hus & Hem
Hälsa
Internet & Dator
Jobb
Köp & Sälj
Mat & dryck
Mobil
Mp3 & Musik
Nyhetsportaler
Nöje
Onlinespel
Organisationer

Poker
Resa & Turism
Shopping
Sport & spel
Student
Väder
Webbdesign

Bildgalleri
Tipsa en vän!
Nyhetsbrev
Sitemap
 
 
"Med mobilt bredband kan du surfa såväl som hemma, i sommarstugan eller på ditt favoritcafé, så länge som du har mobil täckning"

Så här såg tre.se ut när jag tog en skrämdump i mars 2007   Svenska webbplatser

Alla artiklar

Mobil

Halebop
Comviq
Glocalnet
Tre
Telenor
Telia
Mobilt Bredband

Tips: Surfa med 3's Mobila bredband upp till 64 Mbit/s!


Mobilt bredband 3

Vanliga bredband i alla ära. Men framtiden känns ändå som den är gjord för mobilt bredband. Och då 4G bredband!


Förr om åren satt man fast med telefonen knyten till telefonjacket. Sedan kom mobiltelefonen och helt plötsligt gick det att vara mer mobil i sin tillvaro. Det blev lättare att stämma träff och enklare att nå varandra närsom och varsomhelst. Vi blev mobila människor.

För femte året i rad har tidningen Mobil utsett 3's mobila bredband till Sveriges bästa!

LÄS MER:
När Internet kom, kom det med modem och en telefonuppkoppling så långsam att det var löjligt. I alla fall om vi jämför med dagens hastigheter på upp till 100 Mbit sekund. Därefter kom alltså bredbandet som drogs via koppartrådar eller via kabel-tv nätet och på senare tid även via fiberopik.

Men fortfarande är vi låsta till ett uttag i väggen eller till en router som räcker ett tio tal meter. Visst vi når Internet men vi gör det bara hemifrån. Fram tills nu.

För nu finns mobilt bredband som innebar samma möjligheter som mobiltelfonen dvs att vi är mobila i vår internettillvaro. Du behöver alltå inte surfa hemifrån längre och vara knyten till skrivbordet, tv-bordet eller var du nu har din datorn.

Surfa från sommarstugan eller ditt favoritcafé

Med mobilt bredband kan du ta med datorn ut till sommarstugan, havet, båten, ditt favoritcafé etc. Åker ni på semester kan du vara online i bilen - om du är medpassagerare såklart.

Du kan ta med dig datorn och surfa hos en kompis eller kort sagt var du vill så länge som du har täckning för ditt mobila bredband.

Du få ett liten "manick", ett så kallat usb-modem som du sättern i datorn. Sedan är det bara att surfa på var du än befinner dig i Sverige så länge som det finns mobil täckning.

Idag kan det till och med vara billigare att surfa med mobilt bredband än vanligt bredband. På tre betalar du ett lågt pris för upp till 64 Mbit / sekund.

Vill du kunna surfa utan att vänta på att webbsidor laddas med mera behöver du ett par Mbit / sekund för att det ska vara tillfredsställande. 64 Mbit sekund räcker gott och väl till det. 64 Mbit per sekund är även tillräckligt snabbt för att ladda ner filmer och musik.

Upp till 64 Mbit per sekund med 3 mobilt bredband

Hos operatören 3 kan du få upp till 64 Mbit per sekund i Stockholm, Göteborg eller Malmö och de flesta medelstora svenska städer.

De allra flesta kan alltså redan idag eller inom årets slut få tillgång till en bra hastighet på mobilt bredband. För varje vecka som går bygga nätet ut runt om i Sverige för ökad datakapacitet och datatäckning, ökade hastigheter med mera.

3 mobilt bredband är bäst i test

Sveriges främst mobila bredband har tre. Expressen gav 3, fem getingar med motiveringen: "Surfa mobilt i turbofart". Fler andra tidningar om Dagens Teknink, PC för alla, Tidningen Mobil har gett tre´s mobila bredband bäst i test.

Du kan själv undersöka vilken täckning tre´s mobila bredband har i ditt område på www.tre.se/tackning.

Det finns även mobila bredband som istället för att vra en lite usb-sticka, är en lite större router. Med den kan då flera telefoner i hemmet kopla upp sig trådlöst. Därmed fungerar 3 ´s mobila bredband fungerar utmärkt att använda istället för en ADSL uppkoppling. Fördelen är ju att du även kan ta med dig routern på semestern, det enda som behövs är ström till routern (via väggen eller batteri)

Du kan använda mobilt bredband till din stationära dator genom att ansluta en tp-kabel till routern - eller via ett trådlöst nätverkskort.

Surfa inte utomlands på 3 mobila bredband

Det går även att surfa utomland med ditt mobila bredband. Men se upp för det är väldigt dyrt!

Hos 3 har man därför begränsat den möjligheten för privatkunder så länge som kunden inte själv vill kunna surfa utomlands. Alltså det går men är dyrt (70-120 kr per MB) vilket kan innebära flera hundra kronor bara för att surfa in på en nyhetssida.

Har du ditt mobila bredband på ditt företagskonto ska du därför se till att du får en spärr på det som gör att du inte kan surfa utomlands - precis som den spärr som finns på privatkonton hos tex Tre. För plånbokens skull så kolla alltid upp så att det finns spärr mot att använda ditt mobila bredband utomlands.

UPPDATERAD - Nu förtiden går det nästa alltid att spärra routern eller telefonen mot att koppla upp sig på utländska nät så kallad roaming.


LÄS MER HOS TRE.SE:


Annons


Kommunikationsmyndigheten PTS rekommendationer om mobilt bredband:
"Om du surfar med mobilt bredband i närheten av Sveriges gränser mot andra länder bör du tänka på att telefonen eller modemet kan välja att koppla trafiken via den mast som ger bäst mottagning, även om denna mast ligger i grannlandet (....) Det är också mycket dyrare att surfa med mobilt bredband utomlands. Bara att surfa in på till exempel en nyhetssida kan kosta mellan femtio och flera hundra kronor (....) för att undvika en onödigt dyr räkning, om du bor eller ofta vistas nära gränserna, är det bra att kontrollera om din operatör har en spärr mot utlandstrafik, eller vad du kan göra för att trafiken inte ska kopplas via ett utländskt nät"

Källa: www.pts.se
(http://www.pts.se/sv/Nyheter/Internet/2008/Mobilt-bredband-kan-bli-dyrt-vid-gransen/)

Mer fakta om mobilt bredband (3G):
Wikipedia om 3G · Mobilt Bredband

Några nyhetsartiklar om mobilt bredband

· Nu blir det priskrig på mobilt bredband
· Sverige bäst i Europa på mobilt bredband
· Här får du snabbast mobilt bredband i landet
· Surfa med mobilt bredband hemma
· Mobilt bredband kan bli dyrt vid gränsen

Artikeln om Mobilt Bredband är skriven av: Jimmy Höög
© Copyright 2008 Internetlänkar. Mail: internetlankar @ gmail .com
Med reservation för felskrivningar.
 Gör till startsida! | Om Siten | Gästbok | Tipsa en vän | Kontakt